CARTER SAMPSON – GOLD

Artiest info
Website
facebook
Label: Horton Records

 

De eretitel ‘Queen Of Oklahoma’ is weggelegd voor zangeres en songschrijfster Carter Sampson die in deze Amerikaanse staat in de hoofdstad Oklahoma City werd geboren. Zij is naast muzikante ook de oprichtster en directrice van ‘The Rock’n’ Roll Camp For Girls OKC’, een nonprofit-organisatie die jonge meisjes en jonge vrouwen meer zelfstandig probeert te maken door ze een goede muzikale opleiding te geven en eventueel een eigen muzikale carrière te laten uitbouwen.

Carter Sampson heeft sinds haar debuut in totaal vijf albums opgenomen en uitgebracht met het in 2016 verschenen vierde album “Wilder Side” als grootste succes dat in 2018 opgevolgd werd door album nummer vijf “Lucky”. “Gold”, de begin april 2023 uitgebrachte zesde soloplaat in dit rijtje hebben we hier voor u wat nader toegelicht. Voor de instrumentatie bij de opname van de tien door Carter Sampson zelf gecomponeerde folk-, country- en Americana-nummers op deze plaat deed ze een beroep op co-producer en multi-instrumentalist Kyle Reid, haar ‘partner-in-crime’ sinds vele jaren en hier zowat alle instrumenten inspelend op Carter’s akoestische gitaar en de basgitaarklanken van Johnny Carlton na.

Haar passie voor muziek is sinds haar debuut eigenlijk nooit afgenomen en dat laat Carter Sampson nog maar eens blijken in de liedjes op deze nieuwe plaat, o.a. in de songs “Home” en “Pray And Scream” die wij op de twee bijgaande audiovideo’s aan u willen voorstellen. De ietwat geoefende muziekliefhebber zal in haar werk sporen ontdekken van andere vrouwelijke countryartiesten zoals Patty Griffin, Lucinda Williams en Brandi Carlile maar wij voegen daar graag ook nog Eilen Jewell en Amanda Anne Platt aan toe.

Ook in de gehanteerde songritmes varieert deze singer-songwriter behoorlijk met swingende en knap georkestreerde countryrockers in “Black Blizzard” en “Can’t Stop Me Now”, hartverscheurende door pedalsteelwerk gedomineerde countryballads in het aan haar moeder opgedragen nummer “Gold” en liefdesliedje “Drunk Text”, afgewisseld met het akoestische gitaarnummer “Today Is Mine”, het op piano en gitaar begeleide slotnummer “There’s Always Next Year” en het aanstekelijke countrywalsje in “Yippie Yi Yo” met gastmuzikant Lane Hawkins op fiddle. Of deze Carter Sampson hiermee een gouden plaat zal weten weg te kapen blijft vooralsnog een groot vraagteken, maar we kunnen hier toch al wel stellen dat “Gold” een heel mooi en warm aanvoelend nieuwe countryalbum is geworden.

(valsam)

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: CARTER SAMPSON
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.